Renovatieplannen

Monumenten
Bouwen aan monumenten mag niet zomaar. In principe bent u als eigenaar hiervoor altijd een vergunning nodig. De regelgeving omtrent monumenten heeft als doel het bewaren van erfgoed voor toekomstige generaties.

Onze werkwijze
Bij het ontwerp van een nieuwbouwwoning luisteren wij eerst naar uw wensen en we kijken dan naar de omgeving (ligging en het bestemmingsplan). Bij een monument kijken we minder naar  de omgeving maar allereerst naar het monument zelf. En dan met name naar alle onderdelen die een monumentale waarde hebben en dus bewaard moeten blijven. Vervolgens proberen wij in het ontwerp uw wensen te realiseren zonder te waardevolle onderdelen te slopen. Dit vraagt creativiteit maar levert vaak een heel mooi resultaat op.

Als het toch niet lukt?
Soms is creativiteit niet voldoende om uw wensen te realiseren binnen het monument. Wij gaan dan samen met u op zoek naar bijvoorbeeld een mogelijkheid om een uitbreiding te realiseren. Of uiteindelijk in overleg met de gemeente/provincie toch een aanpassing van enkele waardevolle onderdelen door te voeren. Immers een woning moet wel voldoende wooncomfort kunnen bieden.

Wij gaan graag met u aan de slag om te ontdekken welke mogelijkheden uw monument biedt!

 

Vrijblijvend kennismaken

Bent u de eigenaar van een monument of staat u op het punt een monument te kopen?

Maak een afspraak