De tweede woning op het plan betreft de woning direct achter het voorhuis. Deze wordt in het bouwplan geheel nieuw opgebouwd waarbij de gevelcontouren ongewijzigd blijven t.o.v. de oorspronkelijke situatie. Dat is een vereiste omdat het een gemeentelijk monument betreft. De eerste baanderdeuren worden uitgevoerd als grote gevelopening voorzien van glas met een deur naar het terras. Hierachter is in het ontwerp de keukenopstelling gesitueerd. T.p.v. de zithoek worden ramen gecreëerd d.m.v. een dubbel raamkozijn.

Deze woning biedt op de begane grondvloer ruimte aan een gecombineerde ruime woonkamer/keuken met een oppervlak van ruim 69 m2. In dit grote leef vertrek is voldoende ruimte om naast de keukenopstelling en een ruime zithoek ook nog plek over te houden  voor een werkplek, aparte leestafel of bijvoorbeeld muziekinstrumenten, wat de gebruiker maar wil.

Daarnaast biedt de begane grond ruimte aan een ruime slaapkamer van ca. 21 m2 met direct hieraan gekoppeld een badkamer en een hal/bijkeuken met een toiletruimte en een trapkast. Op de verdieping is ruimte voor een hobbykamer of eventueel een slaapkamer en een tweede badkamer.

  • vloeroppervlak 170 m2
  •  inhoud van 700 m3.
  • Perceel ca. 309 m2 waarvan ca. 17 m2 gemeenschappelijk (steeg).

Terug naar Rijksweg 2

 

Terug
Woning 2