Bouwmanagement

Bouwmanagement of bouwbegeleiding staat voor de coördinatie van een bouwproces. In de praktijk betekent dit vaak de organisatie die begint op het moment dat het bouwplan gereed is tot aan de oplevering. Soms is de bouwmanager betrokken vanaf het begin en begeleidt deze ook het ontwerpproces. Hij kan dan meedenken bij het ontwerp en samen met u de architect inschakelen die het beste bij uw wensen en budget past.

Wanneer niet…
Als u kiest voor een eenvoudige standaard nieuwbouwwoning dan is het inschakelen van een bouwmanager meestal overbodig. Daarentegen kan een opdrachtgever van bijvoorbeeld een zorggebouw niet zonder bouwmanager. Bij projecten die hier qua complexiteit tussen liggen, dient steeds een afweging te worden gemaakt. Een afweging tussen enerzijds de directe meerkosten en anderzijds de toegevoegde waarde tijdens het bouwproces.

Wanneer wel?
Als u de koper bent van een standaard nieuwbouwwoning dan is hier, zonder dat u zich daar echt van bewust bent, een heel team bij betrokken. Als u zelf een woning wilt bouwen op een eigen kavel. Dan bent u de opdrachtgever die de regie neemt en een bouwteam moet samenstellen en begeleiden. Dit wordt particulier opdrachtgeverschap genoemd. Hierbij kan een bouwmanager u begeleiden. Deze bouwmanager moet zijn eigen kosten terugverdienen door een beter en voordeliger bouwproces. Het belangrijkste is echter dat aan het eind van het bouwproces de woning of het bedrijfspand voldoet aan de verwachtingen die u er vooraf aan heeft gesteld.

Hulsplan!
Wij kunnen u begeleiden van begin tot eind. Wij hebben ervaring met ontwerpen, vergunningprocedures en ook met bouwen! Wij werken met korte communicatielijnen en hebben veel contacten in de bouwwereld.

Bouwmanagent

  • Locatieonderzoek
  • Programma van eisen
  • Bouwkostenmanagement
  • Bouwmanagement
  • Onderhoud en beheer

Wij spreken de taal van de bouw!

Vrijblijvend kennismaken

Loopt u met bouwplannen rond? Wij denken graag met u mee!

Contact